Zakelijke taxi-etiquette – Hoe u met gemak en vertrouwen omgaat met taxiritten

Of u nu een taxi door de stad neemt om zakenreizigers te vermaken, u wilt zowel tijdens de rit als bij het betalen van uw rit pronken met uw raffinement. Er zijn veel manieren om het gedoe van taxireizen te elimineren. Bel eerst van tevoren om te vragen naar geschatte tijden, afstanden en kosten voordat u een chauffeur inhuurt. Een gewetenloze chauffeur kan u beschuldigen van “dom rijden” voordat u op uw bestemming aankomt. Bepaal vooraf je route. Eenmaal gezeten geef je die route door aan de chauffeur. Je hebt het recht om minder te betalen dan het aangegeven tarief als je instructies worden genegeerd, wat resulteert in langere en duurdere ritten.

Wanneer u de kosten van een rit deelt met een collega, geeft vooruitbellen naar boek een taxi in Gent u en uw collega een voordeel en toont u initiatief. Als u uw tarieven van tevoren kent, kunt u voorkomen dat u te veel betaalt of verrast wordt door hoge tarieven. Zowel jij als je reisgenoot zijn bereid om de ritprijs te betalen en de chauffeur aan het einde van de rit een fooi te geven.

Taxibedrijven kunnen verschillende tarieven hanteren, afhankelijk van de provincie waarin het bedrijf is geregistreerd. Schakel bij twijfel een bedrijf in dat u kent en vertrouwt. Vraag de chauffeur om u naar meer dan één bestemming te brengen, of vraag naar een uurtarief als u een chauffeur voor de hele dag moet inhuren. Die tarieven kunnen veel goedkoper zijn. Het uurtarief elimineert ook mogelijke problemen met de meter, garandeert vervoer voor de duur van de reis en bespaart het potentiële gedoe van het bellen van meerdere taxi’s.

Uit beleefdheid dient u uw collega eerst in de cabine te laten stappen en, indien mogelijk, de deur voor uw collega te openen. Dit getuigt niet alleen van goede manieren, maar zorgt er ook voor dat andere passagiers veilig en comfortabel in het voertuig kunnen zitten. Wanneer het veilig is om dit te doen, draait u zich om de achterkant van het voertuig en gaat u door de tegenoverliggende passagiersdeur achterin om te voorkomen dat u een collega op de stoel dwingt.

Wanneer u met 3 passagiers reist, is het gepast dat uw junior op de voorbank zit en u en de directeur op de achterbank. Tijdens zakelijke besprekingen zult u elkaar willen ontmoeten.

files zijn onvermijdelijk, maar veel passagiers vinden ze buitengewoon ongemakkelijk. Wees niet boos op de chauffeur. Dit heeft alleen maar een negatieve invloed op uw volwassenheidsniveau.

Hier nog enkele tips voor een aangename taxirit…

* Als u tijdens de spits een taxi moet bellen, zoek dan het hotel waar u de meeste kans heeft om een taxi te vinden.

* Neem alle regels in acht die op taxi’s zijn aangebracht met betrekking tot eten, drinken en roken.

* Maak de schroevendraaier niet “verhard”. Een fooi van 15% is gemiddeld, maar 20% fooi als je meer dan twee koffers hebt of als de chauffeur een extra stop maakt.

Zakelijk taxivervoer kent zijn uitdagingen. Alleen door de basisprincipes van de taxi-etiquette te volgen, kunt u deze problemen oplossen en het bedrijf met vertrouwen vertegenwoordigen. Op die manier kunt u ontspannen, genieten van uw gasten en u concentreren op de zakelijke kwesties die u naar de taxirit hebben geleid.

 

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.