Schoenen met hoge hakken – Diepgaande memoires

Silver chrome platform 15 cm DELIGHT-609 pleaser high heels

De schoenen met hoge hakken schrijven hun bestaan ​​toe aan Catharina van de Medici uit Parijs, die ze droeg vanwege haar kleine gestalte en kort daarna een onderdeel van de mode werd. Deze modieuze schoenen hebben een gevarieerde geschiedenis bij mannen en vrouwen.

Aanvankelijk droegen zowel mannen als vrouwen eeuwenlang schoenen met hoge hakken. De lagere klasse liep op blote voeten en mensen die ze droegen waren visit https://www.heels-high.nl meestal populaire figuren zoals acteurs. Ze droegen met vermelding van hun sociale status en probeerden aan belang te winnen. De herenhakken werden voornamelijk gedragen in de rechtbanken. De moderne mode komt uit de Italiaanse stijl variërend van 15 tot 42 cm. De 17e eeuw bracht een verandering met zich mee dat vrouwen schoenen met hoge hakken droegen om mannen te verleiden en te trouwen. Later sprak ook Giovanni Casanova zijn bewondering uit voor schoenen die de mooie benen van vrouwen laten zien.

Het jaar 1791 bracht een belangrijke revolutie met zich mee toen Napoleon schoenen met hoge hakken verbood om gelijkheid te illustreren. Ongeacht de Napoleontische code verscheen Marie Antoinette in 1793 met schoenen van vijf centimeter op het schavot. Opnieuw wonnen hakken in de jaren 1860 de grootste populariteit en het apparaat van de naaimachine schonk grote variëteiten in schoenen met hoge hakken. In feite vonden Victorianen dat het dragen ervan een symbolische ronding gaf aan elke vrouw. Het einde van de 19e eeuw bracht een grote populariteit, maar in de jaren dertig kreeg de westerse schoen met hakken gunstige reacties. In het begin van de jaren 60 kreeg de minirok zijn volle vorm en kwamen de stiletto’s in de mode om het uiterlijk van de benen te versterken. Naaldhakken zijn lang en dun variërend in lengtes van 1 tot 2 inch, en zijn speciaal voor vrouwen.

Zelfs de tennisschoenen kwamen met hoge hakken. Door de hielloze schoenen met hoge hakken konden vrouwen alle soorten schoenen dragen. Hoewel het het toppunt van excentriciteit leek te zijn, kon het gebaar van het hebben van een assortiment aan mode-keuzes niet worden genegeerd. Vrouwen dragen graag schoenen die bij hun outfit passen en waarderen het omwikkelen van hun delicate en elegante voeten. Vooral de schoenen met hoge hakken leveren zeker complimenten op, omdat ze er krachtig en zelfverzekerd uitzien.

Schoenen met hoge hakken duiden op modieus schoeisel dat de voeten van de drager aanzienlijk verhoogt. Het schoeisel creëert een esthetisch gevoel terwijl een persoon slank en lang lijkt. Tegenwoordig zijn ze verkrijgbaar in verschillende stijlen en vormen, zoals pumps, taps toelopend, stiletto’s, blokken, mes en wig. Mode-iconen beschouwen hakken boven de 8,5 cm als hoog en alles eronder als medium of lage hak. Er wordt opgemerkt dat alleen vrouwen ze dragen, maar de Cubaanse hakken en cowboylaarzen worden ook door mannen gedragen. Aanvankelijk leidden hoge hakken tot naar voren glijden tijdens het rijden, maar in de loop van tientallen jaren werd het gestileerd.

Frankrijk creëerde later schoenen met hoge hakken, ideaal voor mannen en vrouwen. Deze trend nam af tijdens de Franse revolutie, maar dook weer op in de 19e eeuw. De schoenen ondergingen verschillende veranderingen, zoals de late jaren 70 gaven de voorkeur aan lage hakken, terwijl de late jaren 80 en vroege jaren 90 blij waren met hoge hakken. In deze periode veranderde de vorm van de hakken van jaren ’70 met blok naar jaren ’90 met taps toelopende schoenen en jaren ’80 en na 2000 met stiletto’s. Sinds kort variëren de hoogtes van de schoenen van 4 cm (kittenheel) tot 10 cm (spike of stiletto’s). De schoenen met extreem hoge hakken zijn verkrijgbaar in 13 cm en hebben esthetische redenen om gedragen te worden. Ze kunnen echter niet praktisch elke dag worden gedragen.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.