Relaties tussen geestelijke en seksuele gezondheid

Er zijn verschillende verbanden tussen onze geestelijke en seksuele gezondheid. Veel mensen vinden het moeilijk om zich open te stellen over hun seksuele of geestelijke gezondheid. Weten hoe ze samenhangen kan ons helpen bij het leggen van belangrijke verbanden, het aangaan van vitale debatten en, indien nodig, het zoeken naar de hulp die we willen en verdienen.

Wat bedoelt u met dat seksuele en geestelijke gezondheid met elkaar verweven zijn?

Hieronder volgen enkele voorbeelden van hoe seksuele en geestelijke gezondheid met elkaar verweven zijn. Het zijn allemaal verschillende lichamen, houdingen en omgevingen waarin we onderhandelen over seks, relaties en onze gezondheid en welzijn. Het leggen van deze relaties kan ons helpen beter voor onszelf te zorgen. Het verzorgen van onze gezondheid omvat het verzorgen van ons finish bestaan. Iedereen moet een SOA test kopen waardoor ze zich bewust zijn van hun seksuele ziekte en hun psychologische gezondheid behouden.

De schadelijke gevolgen van belemmeringen ervaren met name door gender en seksuele minderheden, personen die seks hebben met hun partners en voelen eventuele symptomen over seksuele infectie dus het is verplicht voor hen om trichomonas test te kopen en andere SOA test volgens hun symptomen en voorwaarden. Het verband tussen geestelijke gezondheid en seksuele gezondheid is positief, dus iedereen die betrokken is bij seksueel misbruik zou regelmatig zijn SOA-test moeten onderzoeken. Omdat mensen het recht hebben hun leven op een gezonde manier te leven. En natuurlijk verdienen ze gelijke behandelingsrechten.

Seksueel misbruik wordt gekenmerkt als een gedwongen seksuele activiteit op een andere persoon. Mensen die het slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik kunnen denken dat ze hun gevoel van veiligheid en onafhankelijkheid in hun lichaam hebben verloren. Het emotionele welzijn van een individu kan hierdoor negatief worden beïnvloed. Tijdens een seksueel trauma hebben bepaalde mensen meer kans op verdriet, wanhoop, PTSS, persoonlijkheidsinstabiliteit en gehechtheid.

Pogingen tot zelfdoding komen aanzienlijk vaker voor bij overlevenden van seksueel geweld dan bij de algemene bevolking. Het is belangrijk te begrijpen wat dit inhoudt, omdat het ons kan helpen onze behoeften te verduidelijken, voor anderen en onszelf op te komen, en onze gemeenschap te versterken. Als dit op jouw situatie lijkt, verdien je hulp en steun.

Laatste woorden

In het algemeen is er een belangrijk verband tussen geestelijk en seksueel welzijn. Depressie, angst en stress zijn slechts enkele psychische aandoeningen die een slechte invloed kunnen hebben op het seksueel functioneren en genot.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.