Leuke plekken voor geschiedenisliefhebbers: musea en historische locaties

Heb je ooit gefantaseerd om naar een stad te gaan die volledig bezet is door katten? Dit afgelegen vissersstadje staat bekend als ‘Cat Heaven Island’ en herbergt nog meer huiskatten dan mensen.

Voor iets veel uniekers, denk eens aan het Museum voor Middeleeuwse Martelinstrumenten in Praag, Tsjechië. Deze galerij toont een verkoelende verzameling gadgets Fun Places die in de middeleeuwen werden gebruikt om ongemak en straf te veroorzaken. Het is een macabere reis naar de donkere facetten van de achtergrond.

Als je zin hebt in ongewone en excentrieke accommodaties, overweeg dan om in de Dog Bark Park Inn in Cottonwood, Idaho te verblijven. Deze bed-and-breakfast heeft de vorm van een grote beagle en u kunt uitrusten in het lichaam van de hond. Het is niet alleen een ontspannende plek om te verblijven, maar ook een geweldige fotoplek voor je Instagram-feed.

Voor iets veel pittigers is de Bubblegum Alley in San Luis Obispo, Californië, een vreemde toeristische attractie die je zeker zal doen nadenken over je kauwgomkauwroutines. Dit smalle steegje is bedekt met jarenlang opgegeten kauwgom, waardoor een plakkerig en levendig mozaïek ontstaat dat vreemd opmerkelijk is.

Als je geïnteresseerd bent om je rechtstreeks in de wereld van het vreemde te wagen, ga dan naar het Museum of Bad Art in Massachusetts. Als je de voorkeur geeft aan excentrieke dingen, ga dan naar het Salvador Dalí Museum in Figueres, Spanje. Als je een bibliofiel bent met een voorliefde voor het ongewone, dan is het Mütter Museum in Philadelphia een must-bezoek. Als je een liefhebber bent van alle paranormale en vreemde dingen, overweeg dan een bezoek aan het Roswell UFO Museum in New Mexico.

Voor degenen die een voorkeur hebben voor het macabere, bieden de Kapucijner Catacomben in Palermo, Italië, een huiveringwekkende ervaring. De catacomben bestaan uit honderden gemummificeerde lichamen en skeletsystemen die eeuwen teruggaan. Het is een angstaanjagend mooi en toch griezelig gebied dat een kijkje in het verleden biedt en een gevoel van respect voor de overledene geeft.

Voor een dosis creatieve excentriciteit is het Museum voor Hedendaagse Kunst in Kanazawa, Japan, een schat aan progressieve kunst en psychedelische tentoonstellingen. De grensverleggende deal met het scherm zal je begrip zeker op de proef stellen en je creatieve verbeelding stimuleren.

De Dans Le Noir-eetgelegenheden in verschillende steden over de hele wereld bieden precies die ervaring. Het is een uniek middel om uw vooroordelen over eten te testen en u op een veel dieper niveau met uw zintuigen te verbinden.

Als je een aanhanger bent van het mystieke en vreemde, dan is het Winchester Mystery House in San Jose, Californië, een must-bezoek. De residentie staat bekend om zijn labyrintische indeling, inclusief trappen die nergens heen leiden, deuren die rechtstreeks in muuroppervlakken uitkomen en geheime stromen.

Je bent op de ideale locatie gekomen als je genoeg hebt van dezelfde oude vakantiebestemmingen en op zoek bent naar een excentrieke en unieke reis. We hebben de wereld uitgekamd om u een lijst te geven van een van de meest ongewone en plezierige locaties om naartoe te gaan. Van excentrieke galerijen tot psychedelische natuurlijke wonderen, deze locaties zorgen ervoor dat je onvergetelijke herinneringen achterlaat.

Ga naar het Museum of Bad Art in Massachusetts als je geïnteresseerd bent om je rechtstreeks in de wereld van het vreemde te wagen. Deze opvallende galerij is gewijd aan het verzamelen, onderhouden en herdenken van de meest afschuwelijke kunst ter wereld. Het is een locatie waar ‘negatieve’ kunst in de schijnwerpers staat, en waar je in je eentje de grote grens tussen briljant en middelmatigheid kunt overdenken.

Als u in België bent, neem dan zeker een kijkje in het Atomium in Brussel. Dit substantiële raamwerk, gemaakt om eruit te zien als een ijzerkristal dat 165 miljard keer wordt versterkt, is een kunstwerk van geavanceerd ontwerp. Binnen ontdek je een galerij die de achtergrond van het Atomium en zijn taak tijdens de Wereldtentoonstelling van 1958 belicht.

Denk eens aan een verblijf bij de Ariau Amazon Towers in Brazilië als je verlangt naar het wonderbaarlijke in het hart van het Amazone-oerwoud. Deze boomhutverblijven gebruiken een speciale manier om de weelderige elegantie van het bos en de overvloedige wilde dieren te ervaren.

Momenteel maken we een reis naar Cappadocië, Turkije, waar je een luchtballonervaring kunt maken over een uniek landschap van sprookjesachtige rookschachten en grotwoningen. De transcendente charme van dit gebied is de wens van elke digitale fotograaf, en er in een levendige ballon overheen zweven is een buitengewone ervaring.

Voor degenen die van klassiek en gek houden, is het International Banana Museum in Mecca, Californië, een prachtige terugkeer naar vervlogen tijden. Deze ongewone galerij zet zich in voor alle aspecten die met bananen te maken hebben, inclusief een verbluffende collectie souvenirs met bananenthema, van posters en speelgoed tot outfits en keukenapparatuur.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.