Kitesurfen – een sport voor iedereen

Kitesurfen is een opwindende, extreme sport, waarbij je snel over het water raast en de natuurlijke elementen gebruikt om te genieten van wat een van de snelst groeiende recreaties ter wereld is. De populariteit is geen toeval; kitesurfen is niet alleen een sport, maar het wordt een onweerstaanbare levensstijl, die enthousiastelingen meeneemt naar prachtige locaties over de hele planeet, en tegelijkertijd geniet van de kustlijnen en binnenwateren van hun thuisland op een geheel nieuwe en zeer verslavende manier. De kitesurfgemeenschap is vriendelijk, extravert en als je eenmaal begint met leren, zul je snel vrienden vinden om je vliegerervaringen mee te delen.

Het echte mooie van kitesurfen is dat het voor iedereen is. Het kan zijn wat je wilt: of je nu een adrenalinejunkie bent of op zoek bent naar een nieuwe, Strand The Hague kitesurf andere sport die je zowel vrienden als onvergetelijke middagen op je board zal opleveren, het is hoe dan ook net zo leuk. Je hoeft niet sterk of bijzonder fit te zijn om een kitesurfer te worden. Het gewicht van de vlieger wordt vastgehouden door het harnas, niet door je armen (in feite is het besturen van de vlieger mogelijk met twee vingers!), en met zoveel merken en vliegerontwerpen op de markt, is er een vlieger voor iedereen. Als je klein bent, heb je een kleinere vlieger nodig, als je het trekken van je vlieger in een oogwenk wilt stoppen, zijn er vliegers die dat doen. Evenzo, als je te allen tijde de pure kracht van de vlieger wilt voelen, zul je een vlieger kunnen vinden die precies bij je past.

Van 8-80, of je nu man of vrouw bent, fit of niet, je kunt vliegeren. Vooruitgang hangt af van je vaardigheid en leersnelheid, maar uiteindelijk zul je op welke manier dan ook van deze fantastische sport kunnen genieten. De beste (en enige) manier om te beginnen met kitesurfen is door de juiste instructie te krijgen van een volledig gekwalificeerde IKO (International Kiteboarding Organization) instructeur. Jezelf aanleren werkt simpelweg niet: als je niet weet wat je doet, kan het een zeer gevaarlijke sport zijn. Maar laat je hierdoor niet afschrikken: met professionele instructie en moderne kiteveiligheidssystemen ben je straks uitgerust met alle kennis om een slimme, onafhankelijke rijder te zijn.

Kitesurfen is een geweldige sport – en meer mensen zouden er van moeten kunnen genieten. Het gevoel van op het board staan en rijden is een onvergetelijk gevoel: een gevoel dat zelfs na jarenlang rijden niet minder wordt. Lees meer over kitesurflessen en maak deel uit van een van de snelst groeiende en meest levendige gemeenschappen ter wereld.

Geloof het of niet, kiteboarden is gemakkelijk te leren en gemakkelijk te doen. Kiteboarders kunnen over het algemeen in een paar sessies leren rijden, en door een harnas en krachtregeling op de juiste manier te gebruiken, kunnen ze urenlang rijden zonder echt moe te worden. Dus als het gemakkelijk is, waarom dan lessen nodig?

Het gebruik van de vlieger is alsof je voor het eerst op een krachtige motorfiets rijdt, het maakt niet uit, tenzij je hem per ongeluk te veel gas geeft. Hoewel de vlieger gemakkelijk te besturen is, kan vliegen zonder al te hard te trekken en soms heel gemakkelijk te hanteren lijkt, is er altijd een ongelooflijke hoeveelheid kracht beschikbaar (kiteboarding-vliegers zijn ontworpen om rijders meer dan 12 meter de lucht in te lanceren) , en het is tijdens die eerste paar uur dat je een vlieger gebruikt dat je een instructeur nodig hebt om je te helpen veilig te leren hoe je toegang kunt krijgen tot die kracht zonder uit de hand te lopen.

Met de juiste begeleiding kan een persoon snel het stapsgewijze “hoe” leren om de vlieger op te zetten en aan de slag te gaan, evenals hoe hij veilig met de vlieger moet omgaan als hij in de lucht is en hem moet landen als hij klaar is. Na slechts een paar oefensessies onder toezicht, zijn de meeste nieuwe rijders bekwaam genoeg in het besturen van de vlieger en kunnen ze erachter rijden! En met zoveel vermogen binnen handbereik zijn de rijmogelijkheden eindeloos. Kiteboarders kunnen heen en weer rijden naar waar ze begonnen, bovenwinds of benedenwinds overstag gaan zoals zeilboten, en alles berijden van kiteboards, surfboards en wakeboards in alle vormen op het water; tot snowboards en ski’s op besneeuwde vlaktes of heuvelachtig bergterrein; tot skateboards, offroad-skateboards en buggy’s over de grond. Er is geen limiet aan wat of waar je achter een kite kunt rijden.

Hoewel ongecompliceerd en relatief gemakkelijk te leren, zijn in de kiteboardsport een paar sessies met een professionele coach niet alleen een goed idee, maar moeten ze ook als verplicht worden beschouwd als je leert om veilig de immense kracht van een kiteboarding-vlieger te gebruiken om je over te trekken water, sneeuw of land.

AirPadre Kiteboarding is een geweldige bron voor kiteboarders over de hele wereld, met tonnen geweldige uitrusting, bekwaam personeel en een van de beste kiteboard- en kitesurflocaties ter wereld op South Padre Island, Texas.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.