De eerste babykleertjes kiezen

Tegenwoordig lijkt iedereen het erover eens te zijn dat babykleding zo comfortabel mogelijk moet zijn. Het is belangrijk dat de kleding niet te strak, te warm of niet warm genoeg is, anders is je kind niet tevreden. Dat zijn de twee dingen die we de hele tijd in gedachten zullen houden als we het hebben over kleding voor baby’s. Comfort en warmte.

Kledinggewoonten zijn Verwarmde bodywarmer verschillend in verschillende delen van de wereld. In sommige delen van de wereld is het gebruikelijk om de baby in katoen te wikkelen, in andere delen van de wereld wordt gesteven kleding gebruikt met felgekleurde strikken rond de nek en op de armen. In warmere landen hebben de baby’s soms praktisch niets aan.

Zuigelingen groeien erg snel. Daarom is het verstandig om grotere kleding aan te schaffen dan op dit moment nodig is. Ook is het verstandig om alleen in de eerste levensbehoeften te voorzien, zeker in het begin. Als je je realiseert dat er iets ontbreekt of je hebt wat meer kleding nodig, kun je die altijd later toevoegen.

Een vuistregel is dat een baby één laag meer moet hebben dan u draagt. Het is belangrijk om de baby te beschermen tegen de kou en ook tegen de zon. Het wordt aanbevolen om meerdere lagen kleding te gebruiken. Zo kun je gemakkelijk een laagje toevoegen of verwijderen als je merkt dat je kindje het te warm of te koud krijgt.

De binnenste laag, de laag die zich het dichtst bij de huid bevindt, moet vocht van de huid naar de volgende laag kleding kunnen transporteren. Het moet de baby ook warm kunnen houden. Wol is een zeer goede warmtebewaarder. Het heeft ook het voordeel dat het warm blijft ondanks nat worden.

Katoen is waarschijnlijk het meest gebruikte materiaal voor de eerste laag. Katoen is vrij goedkoop en heeft een acceptabele functionaliteit. Een negatief aspect van katoen is dat het bij nat worden ook zijn warmte vasthoudend vermogen verliest.
Dit is een van de redenen waarom atleten er niet van houden om katoen als eerste laag te gebruiken tijdens het sporten.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.