Belangrijke zaken om rekening mee te houden bij het kopen van hondenvoer

Hondenvoer kopen kan een beetje een nachtmerrie zijn. Er zijn tenslotte talloze merken op de markt die beweren het best mogelijke voedsel te zijn, “complete voeding” en meer. Er zijn ook veel televisie- en gedrukte advertenties, allemaal met blije, gezonde hondenvoer kopen die schreeuwen om voor alles hun merk te kopen.

Maar naast marketingadvertenties zijn er veel dingen die u kunt doen om uw hond of puppy de best mogelijke voeding te bieden. Niet alleen dat, u kunt ook tijd en geld besparen.

Onthoud eerst dat het goedkoopste voedsel niet altijd het meest economische is. De meeste goedkopere merken bevatten granen en andere vulstoffen die weinig voedingswaarde hebben voor uw hond of puppy. Dat betekent niet alleen dat uw huisdier op de lange termijn ongezond is, maar het betekent ook dat u hem meer moet voeren. Daarom kan het zijn dat uw wekelijkse voedselrekening hoger is dan wanneer u in de eerste plaats beter voedsel zou gebruiken. Vergeet niet dat slecht voedsel gezondheidsproblemen kan veroorzaken die kunnen leiden tot hogere dierenartsrekeningen.

Koop dus niet de goedkoopste. Vergelijk de gemiddelde wekelijkse kosten door te kijken naar de aanbevolen dagelijkse voerhoeveelheid van het pakket. Vergeet niet dat veel van de betere merken ook loyaliteitsprogramma’s aanbieden waarbij je een gratis tas kunt krijgen. Hiermee moet rekening worden gehouden bij het berekenen van de totale kosten.

Als je naar de ingrediënten kijkt, geef dan de voorkeur aan voedingsmiddelen met vlees met een naam (bijv. kip of lamsvlees) of vleespoeder dat als eerste ingrediënt op het etiket wordt vermeld. Te vermijden ingrediënten zijn granen, tarwe, soja, rundvlees (de belangrijkste oorzaak van voedselallergieën bij honden), dierlijke vetten en bijproducten. Vermijd ook voedingsmiddelen met kunstmatige kleurstoffen, conserveringsmiddelen of smaakstoffen. Deze kunnen allemaal schadelijk zijn.

Als je eenmaal weet welke merken je wilt kopen, kun je speciale aanbiedingen in de gaten houden. Honden hebben meestal geen probleem met wisselen tussen voer, zolang het voer maar van goede kwaliteit is.

Als u overweegt waar u hondenvoer kunt kopen, onthoud dan dat een zeer goede optie tegenwoordig online is. Als u het merk kent waarnaar u op zoek bent (of in ieder geval het type materiaal dat u wilt), kunt u veel waar voor uw geld krijgen door online te winkelen. Deze online winkels hebben niet dezelfde bedrijfskosten als winkels, dus ze kunnen vaak goedkoper zijn. Ook kunt u genieten van het gemak van thuisbezorgd.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.